Naam

Baba

Leeftijd

21

Komt uit

Kongo

Zijn verhaal

Baba is een rustige jongen. Oudste uit een gezin van 4 jongens. Zijn vader en moeder wonen in een klein dorp in het Noorden van Ghana dichtbij de grote stad Bolga Tanga.
Zijn ouders hebben daar een stuk land waar zij voedsel op verbouwen. De oogst hangt af van de hoeveelheid regen dat er valt en aangezien dit de droogste omgeving is van Ghana is het leven als boer niet gemakkelijk.
Op zijn 14de is Baba naar het Zuiden getrokken waar hij meerdere jaren als straatjongen door het leven is gegaan. Na een jaar is zijn broertje Ti hem achterna gekomen en heeft Baba de volle verantwoording op straat over hem op zich genomen.

Sinds 2011 is Baba bij ons in beeld en heeft hij het leven op straat omgewisseld voor een opleiding tot schoenmaker binnen ons project.
In de selectie periode in 2011 van ons project hebben wij Ti het broertje van Baba ook leren kennen. Hij was vrijwillig bij elke bijeenkomst aanwezig en hoopte op deze manier een toekomst te vinden.
Ti was te jong voor ons project maar zijn toewijding en het zich houden aan afspraken die wij met hem maakte heeft ons doen besloten om hem aan te melden bij de Sister of Charity. Zij hebben Ti onder hun hoede genomen. Ti is op een basisschool geplaatst en haalt goede punten. In het weekend kwam hij vaak bij zijn broer Baba langs op deze manier zijn wij ook hem niet uit het oog verloren.

Baba is een rustige jongen en toont veel respect. Hij wil veel leren en neemt hier de tijd voor. Hij werkt secuur maar niet heel snel, hij wil het graag goed doen.

Zijn droom is om samen met Sunday een eigen bedrijf te starten. In het project ‘Schoenmakers stappen verder’ ondersteunen wij Baba bij het verwezenlijken van zijn droom.

Steun Baba