Naam

Bongassa

Leeftijd

23 jaar

Komt uit

Kulmasa

Zijn verhaal

Bongassa leeft al 10 jaar op straat. Het is een vrolijke jongen die boordevol grappen zit. Hij komt uit een heel arm gezin en als oudste zoon heeft ook hij de verantwoording genomen om in de grote stad op zoek te gaan naar geld voor zijn broertjes. Helaas levert dit niet veel op! Zijn vader probeert als boer zijn land te bewerken om zo aan eten te komen. Helaas zijn de laatste jaren de oogsten mislukt. De hoop is nog steeds op zoonlief gevestigd.

Bongassa een jongen met een hartje van goud. Vol energie en zelfvertrouwen deed Bongassa zijn ding. Hij werkt als een paard en deinst voor niets of niemand terug.

Bongassa is een jongen die enorm hard werkt. Wat je hem vraagt zal hij met liefde voor je doen. Hij heeft altijd moeite gehad met ‘fijn’ werk. In het schoenmakers vak moet je heel precies zijn en het is ‘fijn’ werk om te doen. Bongassa heeft in overleg met ons besloten om na ongeveer een jaar te stoppen met het leren van het vak schoenmaken. Wat hij ook in zijn handen nam brak letterlijk af.

Auto’s en fietsen hebben hem altijd geïnteresseerd en als we naar de markt gingen zat hij als eerste op de fiets om deel van het verkeer uit te maken. Dit heeft hem dan ook doen besluiten om vrachtwagenchauffeur te worden. In Ghana dien je eerst een aantal jaren mee te rijden als bijrijder van een chauffeur. Ondertussen is hij er aan toe om zelf zijn rijbewijs te gaan halen en wij zullen hem hierbij ondersteunen.

Steun Bongassa