Naam

Emanuel

Leeftijd

19

Komt uit

Nkawkaw

Zijn verhaal

Emanuel was de jongste binnen onze groep, 15 jaar toen hij bij ons in beeld kwam. In het begin hadden wij twijfels of hij het aan zou kunnen om het leven dat hij gewend was achter zich te laten en te kunnen kiezen voor een andere toekomst. Veel jonge jongens kunnen deze keuze nog niet maken omdat zij niet weten wat deze stap hen kan brengen. Daarnaast zullen zij moeten inleveren (geen geld meer verdienen) en zijn zij gewend om van dag tot dag te leven in plaats van zich te richten op hun toekomst.

Hij is bij ons aan het ligt gekomen door de Sisters of Charity. Emanuel was bij hun inloopmiddag voor straatkinderen vaak te vinden. Hij was daar een van de oudste en had daar respect binnen de groep. Hij hield de zuster mee waar nodig. Wat hem de rest van de tijd bezig hield was niet duidelijk. De vraag vanuit de zusters was of wij Emanuel op konden nemen binnen onze groep omdat het naar school gaan voor Emanuel die niet lang stil kon zitten geen optie zou zijn.

Bij ons heeft hij moeten vechten voor zijn plaats binnen de groep. Hij was de jongste en hij kwam als laatste binnen, dit heeft hij gevoeld.
Binnen een aantal maanden was hij deel van de groep en stond hij zijn mannetje. Qua begeleiding hebben wij het ook niet makkelijk gehad met hem.

Uiteindelijk is hij met vlag en wimpel geslaagd. Hij is van een wilde, ondeugende en niet nadenkende jongen veranderd in een jongen die zijn verantwoordelijkheden neemt. Hij weet wat hij wil en dat maakt hem sterk. Hij vindt het maken van sandalen het leukst, al gaan de schoenen maken hem ook aardig af. Emanuel is af en toe wat slordig in zijn werk en wil de producten snel af hebben dit is zijn aandachtspunt. Hij weet wanneer hij slordig werk aflevert, hij ook minder geld zal verdienen en geld is voor hem een goede motivatie om zijn uiterste best te doen.

Steun Emanuel