Naam

Kwabena

Leeftijd

22

Komt uit

Bolga Tanga

Zijn verhaal

Kwabena is al van kleins af aan op zichzelf aangewezen. Zijn vader is toen hij een peuter was overleden en heeft al vroeg geleerd hoe het is om voor jezelf te moeten zorgen.
Als kleuter heeft hij bij zijn tante en oom gewoond. Hij werd daar niet behandeld als de andere kinderen die in huis waren maar hoorde er niet bij. Hij heeft zich altijd eenzaam gevoeld.
Hij ging zoals de andere kinderen niet naar school en moest het huis schoon houden. Dit klinkt als het sprookje Assepoester helaas was dit voor Kwabena het dagelijks leven.
Toen hij de kans kreeg is hij de straat op gegaan in de hoop op een betere toekomst.
Dat hij voor zichzelf kon zorgen wist hij wel maar met bloed, zweet en tranen heeft hij zijn pubertijd doorstaan.

Doordat hij van jongs af aan op zichzelf aangewezen is en voor zichzelf heeft gezorgd, heeft hij bij ons in het begin veel moeite gehad met aanpassen. Wanneer iemand een andere mening had kon Kwabena hier niet veel mee, hij kon moeilijk rekening houden met de gedachten van een ander. Vertrouwen op een ander en liefhebben was voor Kwabena ook niet vanzelfsprekend en dit is een leerzaam proces geweest. Hij is enorm gegroeid in het eerste jaar bij ons in het project. Hij wist voor de andere te zorgen, naar een ander te luisteren en zijn mening drukte hij steeds minder vaak door. Wel had hij een mening en wist hij wat hij wilde, dit maakt hem sterk in het proces om ergens naar toe te streven.

Kwabena is niet een van onze beste schoenmakers maar kan goed voor zichzelf zorgen. Hij weet hoe hij zijn spullen op de markt kan brengen en zal niet voor de dure fancy schoenen gaan maar voor de alledaagse schoenen en sandalen die in het land goed verkocht kunnen worden. Hij zal een aantal jongens onder zijn hoede nemen en ze goede begeleiding geven in het vak op zijn eigen manier.

Steun Kwabena