Naam

Sunday

Leeftijd

22

Komt uit

Kongo

Zijn verhaal

Sunday toont vanaf dag 1 al ontzettend veel respect. Hij is rustig in zijn communicatie en is zelfstandig. Hij staat voor de andere jongens klaar en is behulpzaam.
Hij komt uit een groot gezin met 11 broertjes en zusjes. Op jonge leeftijd is hij naar Kumasi gekomen om zijn ouders financieel te ondersteunen.
Zijn ouders hebben een aantal geiten en een stuk land waar zij op verbouwen. Als er genoeg regen valt hebben zij net wel/niet genoeg te eten voor hun gezin.

Sunday pakte op straat aan wat hij kon en deinsde niet terug om zijn handen uit zijn mauwen te steken.

Sunday en Baba hebben ervoor gekozen om samen een bedrijf te starten. Hun geboortehuis ligt niet ver van elkaar vandaan en zij spreken dus dezelfde taal. Zij zeggen dat wanneer je samenwerkt, je meer werk kunt verrichten. Zij kunnen het werk verdelen en op deze manier doen waar ze goed in zijn.

Sunday is onze beste schoenmaker! Hij is heel precies, werkt hard en snel. Het maken van schoenen is op zijn lijf geschreven. Baba werkt secuur maar langzamer. Samen kunnen zij dure fancy schoenen ontwerpen en op de markt brengen. Sunday is degene geweest die de andere jongens vaak bijstond wanneer het even niet lukte. Dat hij een goede leraar is daar twijfel ik niet aan.

Steun Sunday