Naam

Yen

Leeftijd

20

Komt uit

Zongo

Yen komt uit een groot gezin. Zijn vader is op jonge leeftijd overleden en hij als oudste zoon heeft de verantwoordelijkheid gekregen om voor het gezin te zorgen.
Dit is voor hem een reden geweest om naar het zuiden af te reizen opzoek naar een inkomen.
Yen heeft jaren onder een vrachtwagen geslapen en zwaar fysiek werk gedaan. Hij kon makkelijk twee zakken rijst van 50 kilo per stuk tillen, dit was dan ook zijn werk toen ik hem leerde kennen. Hij zeurde niet en pakte alles aan.
Yen praat niet veel. Hij is rustig maar als hij iets zegt maakt hij grappen. Hij spreekt zijn moedertaal goed (Frafra) maar de taal van het zuiden ‘Twi’ en/of Engels heeft hij nooit goed eigen kunnen maken.

Yen is een rustige jongen. Binnen de groep valt Yen niet op. Hij doet wat hij moet doen en wacht rustig af tot de rest van de groep besloten heeft wat er daarna gaat gebeuren. Yen is afgestudeerd binnen het schoenmakers project maar hij zal geen eigen bedrijf kunnen gaan starten. Yen heeft een laag IQ maar werkt wel graag met zijn handen. Wanneer wij het hebben over de basiseducatie heeft hij niet het vermogen om zijn eigen bedrijf te starten. Zowel in Engels als rekenen en bedrijfsvoering kon Yen niet meekomen. In het vak schoenmaken hield hij zich voornamelijk bezig met het maken van sandalen en slippers wat hem beter af ging maar waar ook nog aan gesleuteld mag worden. Wij hebben een schoenmaker in beeld met veel ervaring en geduld waar hij zijn opleiding voort mag zetten. Deze schoenmaker heeft het vertrouwen dat hij Yen goed kan maken in het maken van bepaalde sandalen waar een andere manier van werken voor wordt vereist. Uiteindelijk kan hij daar in dienst blijven met zijn eigen machines en materialen en op deze manier in zijn eigen toekomst gaan voorzien.

Steun Yen